طريقة عمل شوربة الدجاج والخضروات بالصور
جيبالكم الطريقة المفضلة لعمل شوربة الدجاج والخضروات اللي بحبها أنا واسرتي
وقت التحضير : 20 دقيقة
وقت الطهي : 30 دقيقة
الوقت الكلى : 50 دقيقة
عدد الاشخاص 4
الادوات المستخدمه
حلة
سكينة حامية
معلقة
المقادير
6 x كوب مرق الدجاج
4 x عدد فص ثوم مهروس
2 x معلقة صغيرة ريحان (مطحون)
2 x معلقة كبيرة زيت زيتون
1 x معلقة كبيرة بقدونس طازج (مطحون)
1 x كوب حباية جزر (مبشور)
1 x عدد بطاطس (مقطعة)
1 x معلقة صغيرة ملح
1 x كوب مشروم
½ x كيلو صدور دجاج مخلية (مقطعةمكعبات)
½ x كوب شعير
½ x كوب بصلة (مقطعة)
½ x كوب فلفل أخضر حلو
¼ x معلقة صغيرة فلفل اسود مطحون
الخطوات
- فى بولة هنخلط قطع صدور الدجاج مع الملح والفلفل ثم تترك جانبا.
- فى حلة هنسخن ملعقة كبيرة من زيت الزيتون وهنضيف المشروم والجزر والبصل والفلفل الحلو والثوم والريحان والبقدونس المجفف والملح والفلفل الاسود ويطهى الخليط لمده 10 دقايق مع التقليب , ثم ترفع وتترك جانبآ.
- هنضيف معلقة زيت الزيتون الاخرى الى الحلة وتسخن على نار متوسطة ثم تضاف قطع الدجاج وتطهى لمده 5 دقائق مع التقليب لحد ما تحمر قليلا.
- هنضيف الخضروات مرة آخرى للحلة ونقلبها مع الدجاج وبعدين هنضيف مرقة الدجاج ونسيب الخليط يغلى.
- هنضيف الشعير والبطاطس ونستنى الخليط يغلى تانى وبعدين هنخفض درجة الحرارة ونغطى الحلة ويترك الخليط لينضج لمده 15 دقيقة او حتى تصبح البطاطس طرية.
- فى الأخر هنضيف الشوربة لطبق التقديم ونزين الوجه بالريحان والبقدونس وتقدم ساخنة.. بالهنا والشفا.
ليست هناك تعليقات
أتستمتعين بالطبخ ومساعدة الآخرين بتقديم أفكار الطبخ؟ من فضلك أضيفي افكارك و تعليقاتك