طريقة عمل شوربة الدجاج والخضروات بالصور


جيبالكم الطريقة المفضلة لعمل شوربة الدجاج والخضروات اللي بحبها أنا واسرتي

وقت التحضير : 20 دقيقة
وقت الطهي : 30 دقيقة
الوقت الكلى : 50 دقيقة

عدد الاشخاص 4

الادوات المستخدمه

حلة
سكينة حامية
معلقة

المقادير

6 x كوب مرق الدجاج
4 x عدد فص ثوم مهروس
2 x معلقة صغيرة ريحان (مطحون)
2 x معلقة كبيرة زيت زيتون
1 x معلقة كبيرة بقدونس طازج (مطحون)
1 x كوب حباية جزر (مبشور)
1 x عدد بطاطس (مقطعة)
1 x معلقة صغيرة ملح
1 x كوب مشروم
½ x كيلو صدور دجاج مخلية (مقطعةمكعبات)
½ x كوب شعير
½ x كوب بصلة (مقطعة)
½ x كوب فلفل أخضر حلو
¼ x معلقة صغيرة فلفل اسود مطحون

الخطوات
  1. فى بولة هنخلط قطع صدور الدجاج مع الملح والفلفل ثم تترك جانبا.
  2. فى حلة هنسخن ملعقة كبيرة من زيت الزيتون وهنضيف المشروم والجزر والبصل والفلفل الحلو والثوم والريحان والبقدونس المجفف والملح والفلفل الاسود ويطهى الخليط لمده 10 دقايق مع التقليب , ثم ترفع وتترك جانبآ.
  3. هنضيف معلقة زيت الزيتون الاخرى الى الحلة وتسخن على نار متوسطة ثم تضاف قطع الدجاج وتطهى لمده 5 دقائق مع التقليب لحد ما تحمر قليلا.
  4. هنضيف الخضروات مرة آخرى للحلة ونقلبها مع الدجاج وبعدين هنضيف مرقة الدجاج ونسيب الخليط يغلى.
  5. هنضيف الشعير والبطاطس ونستنى الخليط يغلى تانى وبعدين هنخفض درجة الحرارة ونغطى الحلة ويترك الخليط لينضج لمده 15 دقيقة او حتى تصبح البطاطس طرية.
  6. فى الأخر هنضيف الشوربة لطبق التقديم ونزين الوجه بالريحان والبقدونس وتقدم ساخنة.. بالهنا والشفا.

ليست هناك تعليقات

أتستمتعين بالطبخ ومساعدة الآخرين بتقديم أفكار الطبخ؟ من فضلك أضيفي افكارك و تعليقاتك

يتم التشغيل بواسطة Blogger.