طريقة عمل كاليمارى محشى

كاليمارى محشى

لكل عشاق الماكولات البحرية إليكم طريقة عمل كاليمارى محشى مع الارز بالخلطة.

وقت التحضير : 10 دقائق
وقت الطهي : 20 دقيقة
الوقت الكلى : 30 دقيقة
عدد الاشخاص 4

الادوات المستخدمه

طاسة
حلة
معلقة

المقادير

3 x عدد طماطم (مقطعة مكعبات)
3 x عدد فلفل أخضر حلو (و احمر و اصفر)
2 x عدد بصلة مفرومة
2 x عدد فص ثوم مهروس
2 x كوب أرز عادى
2 x معلقة كبيرة صلصة طماطم
2 x معلقة كبيرة زيت زيتون
1 x حزمة أوراق الكرفس
1 x معلقة صغيرة زعتر
1 x معلقة صغيرة فلفل أبيض
1 x معلقة صغيرة ملح (او حسب الرغبة)
1 x معلقة كبيرة زبدة
½ x كيلو سمك (كاليماري)
¼ x كوب شبت
¼ x كوب كزبرة خضراء
¼ x كوب بقدونس طازج

الخطوات
  1. هننزع قشرة الكاليمارى و نقطع البصل ناعماً ونشوحه فى زيت الزيتون على النار .
  2. هنقطع الكاليمارى الصغير لوضعه فى الحشو مع الأرز ونضيفه للبصل مع الملح والفلفل الأبيض .
  3. و بعدين هنضيف البقدونس المفروم والكزبرة الخضراء المفرومة و صلصة الطماطم و الارز المغسول و ماء .
  4. غطى الخلطة وإتركيها على النار لتنضج .أضيفى قبل تمام النضج الطماطم المقطعة مكعبات
  5. قطعى بصل وبقدونس وكرفس وثوم وفلفل ألوان لنضع فى الحلة تحت الكلمارى المحشى .
  6. هنضيف الزعتر الطازج للخليط و بعدين نحشى الكاليمارى بخلطة الأرز .
  7. و نضع الكاليماري في الحلة و نضع عليه القليل من الصوص و الماء و نتركه حتى ينضج .
  8. و بعدين هنكمل تسوية المتبق من خلطة الأرز بمفردها
  9. قطعى الكاليمارى المحشى وقدميه مع حشوة الأرز بعد تمام نضجها زينى الطبق بشرائح الليمون .

ليست هناك تعليقات

أتستمتعين بالطبخ ومساعدة الآخرين بتقديم أفكار الطبخ؟ من فضلك أضيفي افكارك و تعليقاتك

يتم التشغيل بواسطة Blogger.