طريقة عمل كاليمارى محشى
لكل عشاق الماكولات البحرية إليكم طريقة عمل كاليمارى محشى مع الارز بالخلطة.
وقت التحضير : 10 دقائق
وقت الطهي : 20 دقيقة
الوقت الكلى : 30 دقيقة
عدد الاشخاص 4
الادوات المستخدمه
طاسة
حلة
معلقة
المقادير
3 x عدد طماطم (مقطعة مكعبات)
3 x عدد فلفل أخضر حلو (و احمر و اصفر)
2 x عدد بصلة مفرومة
2 x عدد فص ثوم مهروس
2 x كوب أرز عادى
2 x معلقة كبيرة صلصة طماطم
2 x معلقة كبيرة زيت زيتون
1 x حزمة أوراق الكرفس
1 x معلقة صغيرة زعتر
1 x معلقة صغيرة فلفل أبيض
1 x معلقة صغيرة ملح (او حسب الرغبة)
1 x معلقة كبيرة زبدة
½ x كيلو سمك (كاليماري)
¼ x كوب شبت
¼ x كوب كزبرة خضراء
¼ x كوب بقدونس طازج
الخطوات
- هننزع قشرة الكاليمارى و نقطع البصل ناعماً ونشوحه فى زيت الزيتون على النار .
- هنقطع الكاليمارى الصغير لوضعه فى الحشو مع الأرز ونضيفه للبصل مع الملح والفلفل الأبيض .
- و بعدين هنضيف البقدونس المفروم والكزبرة الخضراء المفرومة و صلصة الطماطم و الارز المغسول و ماء .
- غطى الخلطة وإتركيها على النار لتنضج .أضيفى قبل تمام النضج الطماطم المقطعة مكعبات
- قطعى بصل وبقدونس وكرفس وثوم وفلفل ألوان لنضع فى الحلة تحت الكلمارى المحشى .
- هنضيف الزعتر الطازج للخليط و بعدين نحشى الكاليمارى بخلطة الأرز .
- و نضع الكاليماري في الحلة و نضع عليه القليل من الصوص و الماء و نتركه حتى ينضج .
- و بعدين هنكمل تسوية المتبق من خلطة الأرز بمفردها
- قطعى الكاليمارى المحشى وقدميه مع حشوة الأرز بعد تمام نضجها زينى الطبق بشرائح الليمون .
ليست هناك تعليقات
أتستمتعين بالطبخ ومساعدة الآخرين بتقديم أفكار الطبخ؟ من فضلك أضيفي افكارك و تعليقاتك