طريقة عمل دبابيس الدجاج بالشوفان بالصور
طريقة لعمل دبابيس الدجاج المقرمشة بالشوفان بالفرن بطريقة صحية تصلح للدايت من المطبخ الأمريكى
المقادير
2 x عدد فص ثوم مهروس
1 x رشة جوزة الطيب
1 x معلقة صغيرة بهارات دجاج
1 x كيلو دجاج (دبابيس)
1 x معلقة صغيرة بابريكا (للتغليف)
1 x معلقة صغيرة جنزبيل (مطحون للتغليف)
1 x كوب لبن رايب
1 x كوب شوفان (للتغليف)
½ x معلقة صغيرة قرنفل (للتغليف)
½ x معلقة صغيرة فلفل اسود مطحون (أو حسب الرغبة)
½ x معلقة صغيرة ملح (أو حسب الرغبة)
½ x معلقة صغيرة كزبرة جافة مطحونة (للتغليف)
الخطوات
- فى وعاء عميق نخلط اللبن الرايب مع البهارات وجوزة الطيب والثوم ويتبل بالملح و الفلفل الأسود.
- تغمس قطع الدجاج فى التتبيلة وتقلب وتغطى وتوضع فى الثلاجة مدة لا تقل عن ساعتين.
- فى وعاء اخر نخلط الشوفان مع توابل التغليف.
- نحضر دبابيس الدجاج وترفع من التتبيلة مع الأحتفاظ بأكبر كمية سائل ملتصق بها.
- ثم توضع فى خليط الشوفان وتقلب حتىى تغطى تماما.
- ترص فى صينية مدهونة بالزيت وتوضع فى الفرن عند درجة حرارة 180 مدة 40 دقيقة أو لحين النضج.
- تقدم ساخنة مع بطاطس محمرة وكاتشب والصوصات المفضلة بالهنا والشفا.
ليست هناك تعليقات
أتستمتعين بالطبخ ومساعدة الآخرين بتقديم أفكار الطبخ؟ من فضلك أضيفي افكارك و تعليقاتك