طريقة عمل بطاطس بوريه باللبن الرايب بالصور

بطاطس بوريه باللبن الرايب

وجبة خفيفة وشهيه تصلح كطبق جانبى

وقت التحضير : 5 دقائق
وقت الطهي : 10 دقائق
الوقت الكلى : 15 دقيقة

عدد الاشخاص 4

الادوات المستخدمه

خلاط
حلة
سكينة حامية
وعاء زجاجي كبير

المقادير

4 x معلقة صغيرة زبدة
2 x معلقة كبيرة شبت (مفروم)
1 x معلقة صغيرة فلفل اسود مطحون (أو حسب الرغبة)
1 x معلقة صغيرة ملح (أو حسب الرغبة)
½ x كوب لبن رايب
½ x كيلو بطاطس (مقشرة ومقطعة مكعبات)
¼ x كوب لبن كامل الدسم

الخطوات
  1. فى حلة على النار هنسلق البطاطس مع شوية ملح لحد ما تبقى طريقة وبعدين نضربها كويس فى الخلاط.
  2. فى حلة على النار هنسخن الحليب والزبده لحد ما الزبده تسيح ونقلب كويس ونرفعهم من على النار قبل ما اللبن يغلى.
  3. فى بولة هنضيف خليط الحليب والزبدة للبطاطس ونقلب كويس جدا.
  4. هنضيف اللبن الرايب ونقلب كويس لحد ما الخليط يتجانس.
  5. هنتبل الخليط بالملح والفلفل ونزينه بالشبت المفروم ويقدم.. بالهنا والشفا.

ليست هناك تعليقات

أتستمتعين بالطبخ ومساعدة الآخرين بتقديم أفكار الطبخ؟ من فضلك أضيفي افكارك و تعليقاتك

يتم التشغيل بواسطة Blogger.