طريقة عمل بطاطس بوريه باللبن الرايب بالصور
وجبة خفيفة وشهيه تصلح كطبق جانبى
وقت التحضير : 5 دقائق
وقت الطهي : 10 دقائق
الوقت الكلى : 15 دقيقة
عدد الاشخاص 4
الادوات المستخدمه
خلاط
حلة
سكينة حامية
وعاء زجاجي كبير
المقادير
4 x معلقة صغيرة زبدة
2 x معلقة كبيرة شبت (مفروم)
1 x معلقة صغيرة فلفل اسود مطحون (أو حسب الرغبة)
1 x معلقة صغيرة ملح (أو حسب الرغبة)
½ x كوب لبن رايب
½ x كيلو بطاطس (مقشرة ومقطعة مكعبات)
¼ x كوب لبن كامل الدسم
الخطوات
- فى حلة على النار هنسلق البطاطس مع شوية ملح لحد ما تبقى طريقة وبعدين نضربها كويس فى الخلاط.
- فى حلة على النار هنسخن الحليب والزبده لحد ما الزبده تسيح ونقلب كويس ونرفعهم من على النار قبل ما اللبن يغلى.
- فى بولة هنضيف خليط الحليب والزبدة للبطاطس ونقلب كويس جدا.
- هنضيف اللبن الرايب ونقلب كويس لحد ما الخليط يتجانس.
- هنتبل الخليط بالملح والفلفل ونزينه بالشبت المفروم ويقدم.. بالهنا والشفا.
ليست هناك تعليقات
أتستمتعين بالطبخ ومساعدة الآخرين بتقديم أفكار الطبخ؟ من فضلك أضيفي افكارك و تعليقاتك