طريقة عمل دجاج سويت اند سور

دجاج سويت اند سور

طبق صينى ذو مذاق خاص

وقت التحضير : 15 دقيقة | وقت الطهي : 15 دقيقة | الوقت الكلى : 30 دقيقة

الادوات المستخدمه

طاسة غويطة
معلقة خشب

المقادير

5 x معلقة كبيرة صويا صوص
4 x عدد فص ثوم مهروس
3 x معلقة كبيرة سكر بنى
3 x معلقة كبيرة خل
3 x معلقة صغيرة زيت سمسم
3 x معلقة كبيرة خل بلسميك
1 x معلقة صغيرة نشا
1 x عدد بصلة (مقطعة)
1 x عدد فلفل أصفر حلو (مقطع)
1 x عدد جزر (مقطع شرائح طولية رفيعة)
1 x عدد فلفل أخضر حلو (مقطع)
1 x معلقة صغيرة سمسم
1 x معلقة صغيرة جنزبيل (طازج)
1 x عدد فلفل أحمر حلو (مقطع)
½ x كيلو صدور دجاج مخلية (مقطعة مكعبات)
½ x كوب نشا
¼ x كوب ماء

الخطوات

- فى وعاء نضع الثوم ومعلقة سكر وزيت السمسم و 2 معلقة صويا صوص ونخلطهم جيدا.
- ثم نضع مكعبات الدجاج المخلية فى الخليط السايق ويغطى ويترك نص ساعة فى الثلاجة على الأقل.
- ثم نغمس قطع الدجاج بالنشا وتقلب حتى تغلفها من جميع الإتجاهات.
- تحمر قطع الدجاج فى زيت ساخن على النار ثم تنشل على ورق لإمتصاص الزيت.
- لتحضير الصوص.فى وعاء نضع 3 معلقة صويا صوص مع 3 معلقة من الخل مع 3 معلقة من خل البلسميك مع معلقة من السكر - البني مع 1 فص ثوم مهروس مع معلقة من النشا والماء ويخلطوا جيدا.
- فى طاسة ساخنة على النار نضع معقتين من زيت السمسم ثم 2 فص من الثوم المهروس ومعلقة من الجنزبيل ويشوحوا قليلا.
- ثم نضيف الفلفل الألوان والجزر ونقلب جيدا ثم نضيف معلقة من السمسم ونقلب.
- نضيف الصوص المحضر على الخضر ونقلب حتى يتقل الصوص .
- نضيف الدجاج للخضر و تترك على النار مدة دقيقة واحدة ثم ترفع فورا . تقدم ساخنة.بالهنا والشفا

ليست هناك تعليقات

أتستمتعين بالطبخ ومساعدة الآخرين بتقديم أفكار الطبخ؟ من فضلك أضيفي افكارك و تعليقاتك

يتم التشغيل بواسطة Blogger.