التاكو المكسيكى
التاكو المكسيكى |
الطريقة الأصلية للتاكو المكسيكى, سر التاكو هو تتبيلة اللحمة المفرومة وهنشرحها بالتفصيل فى الوصفة دى
وقت التحضير : 10 دقائق
وقت الطهي : 30 دقيقة
الوقت الكلى : 40 دقيقة
عدد الاشخاص 4
الادوات المستخدمه
حلة
وعاء زجاجي كبير
المقادير
4 ½ x معلقة صغيرة شطة
1 ½ x معلقة كبيرة دقيق (ذرة)
1 x كوب ماء
1 x معلقة صغيرة بصل (مجفف مبشور)
1 x معلقة صغيرة ملح
½ x معلقة صغيرة بودرة ثوم
½ x معلقة صغيرة بصل (بودر)
½ x معلقة صغيرة بابريكا
1 x عدد مكعب مرقة لحم (مطحون)
½ x كيلو لحمة مفرومة (صافية من غير دهن)
¼ x معلقة صغيرة سكر
¼ x معلقة صغيرة كمون
¼ x معلقة صغيرة فلفل أحمر مطحون (حامى)
الخطوات
وقت التحضير : 10 دقائق
وقت الطهي : 30 دقيقة
الوقت الكلى : 40 دقيقة
عدد الاشخاص 4
الادوات المستخدمه
حلة
وعاء زجاجي كبير
المقادير
4 ½ x معلقة صغيرة شطة
1 ½ x معلقة كبيرة دقيق (ذرة)
1 x كوب ماء
1 x معلقة صغيرة بصل (مجفف مبشور)
1 x معلقة صغيرة ملح
½ x معلقة صغيرة بودرة ثوم
½ x معلقة صغيرة بصل (بودر)
½ x معلقة صغيرة بابريكا
1 x عدد مكعب مرقة لحم (مطحون)
½ x كيلو لحمة مفرومة (صافية من غير دهن)
¼ x معلقة صغيرة سكر
¼ x معلقة صغيرة كمون
¼ x معلقة صغيرة فلفل أحمر مطحون (حامى)
الخطوات
- فى بولة هنخلط دقيق الذرة والشطة وبودرة الثوم وبودرة البصل والملح والبابريكا والكمون والسكر و البصل المجفف والفلفل الأحمر المطحون ومرقة اللحم وهنقلبهم كويس جدا مع بعض.
- فى حلة على نار متوسطة هنضيف اللحمة المفرومة ونقلبها كويس لحد ما تتحول للون البنى
- هنرفع اللحمة من على النار ونشطفها كويس بماء ساخن فى مصفاة ونسيبها شوية تنشف وتنزل كل الماء "حوالى 10 دقائق"
- بعد كده فى حلة على نار هادية هنضيف اللحمة وعليها خليط البهارات والماء وهنقلبهم تقليب خفيف وتترك على النار حوالى 20 دقيقة لحد ما الماء يتبخر.
- هنقدم التاكو فى خبز التورتيلا المكسيكى وهنضيف عليه الزيتون والخس والجبنة المبشورة واللبنة.. بالهنا والشفا
المصدر: محشي.كوم
ليست هناك تعليقات
أتستمتعين بالطبخ ومساعدة الآخرين بتقديم أفكار الطبخ؟ من فضلك أضيفي افكارك و تعليقاتك