طريقة عمل كرات الكفتة على الطريقة السويدى بالصور
طريقة عمل كرات الكفتة من المطبخ السويدى بطعمها الشهى مثل المطاعم المشهورة
وقت التحضير : 10 دقائق
وقت الطهي : 15 دقيقة
الوقت الكلى : 25 دقيقة
عدد الاشخاص 3
الادوات المستخدمه
معلقة خشب
صينية بايركس
وعاء زجاجي كبير
المقادير
2 x معلقة كبيرة زبدة
1 ½ x معلقة كبيرة دقيق
1 x كوب مرق الدجاج
1 x كوب كريمة لبّاني
1 x عدد بصلة مفرومة
½ x كيلو لحمة مفرومة
½ x معلقة صغيرة جوزة الطيب
½ x معلقة صغيرة فلفل أبيض
¼ x كوب لبن كامل الدسم
¼ x كوب بقسماط مطحون
الخطوات
- فى وعاء عميق نضع اللحم والبقسماط واللبن والبصل والملح والفلفل وجوزة الطيب ونعجنها باليد حتى تصبح متجانسة.
- تشكل الكفتة إلى كرات متوسطة ومتساوية الحجم ونضعها فى الثلاحة مدة لا تقل عن ساعتين.
- فى طاسة غير قابلة للإلتصاق نضع معلقة من الزبد ونضيف كرات الكفتة ونقلبها حتى يتغير لونها ثم ترفع من على النار.
- فى وعاء اخر على النار نضع معلقة الزبد ونضيف الدقيق ويقلب حتى يصفر لونة ثم نضيف المرق والكريمة ونقلب حتى يسمك الخليط.
- يتبل الصوص بالملح والفلفل وجوزة الطيب.
- ترص كرات اللحم فى صينية بايريكس ويصب فوقها الصوص الابيض.
- ثم نضعها فى الفرن عند درجة حرارة 180 مدة نصف ساعة.
- تقدم ساخنة مع بطاطس بيورية بالهنا والشفا.
ليست هناك تعليقات
أتستمتعين بالطبخ ومساعدة الآخرين بتقديم أفكار الطبخ؟ من فضلك أضيفي افكارك و تعليقاتك