طريقة عمل دجاج بارميزان بصوص الطماطم

دجاج بارميزان بصوص الطماطم
دجاج بارميزان بصوص الطماطم

أكلة لذيذة من المطبخ الإيطالي

وقت التحضير : 15 دقيقة
وقت الطهي : 30 دقيقة
الوقت الكلى : 45 دقيقة

عدد الاشخاص 6

الادوات المستخدمه

معلقة خشب
صينية بايركس
ملقاط طعام
طبق غويط
وعاء
طاسة كبيرة

المقادير

6 x عدد صدور دجاج مخلية
6 x شريحة جبنة جودة
3 x كوب بقسماط مطحون
2 x عدد بيضة
1 x معلقة كبيرة زيت ذرة
1 x كوب جبن بارميزان مبشور
1 x برطمان صلصة طماطم
1 x كوب ورشستر صوص

الخطوات
  1. هنسخن الفرن على 190 درجة مئوية
  2. نضرب 2 بيضة في وعاء و نقلبهم جيدا
  3. في طبق تاني غويط نضيف البقسماط و عليه الجبنة البارميزان و نخلطهم جيدا
  4. ناخد صدور الدجاج قطعة قطعة و نغمسهم في البيض على الجانبين و بعدين نغمسهم في البقسماط على الجانبين برضه لحد ما يتغطي كويس بخليط البقسماط
  5. في طاسة كبيرة على النار هنضيف معلقة الزيت و نبدأ نحمر صدور الفراخ اللي هتحتاج من 8 لـ 10 دقائق لكل جانب علشان تستوي
  6. نضيف برطمان الصلصة في صنينة بايكرس و ندهن بيه الصينية بمعلقة خشب علشان يتوزع كويس
  7. دلوقتي هنضيف صدور الدجاج فوق صلصلة الطماطم و نضيف فوق كل صدر شريحة جبنة جودة
  8. ندخل الصينية الفرن لمدة 20 دقيقة أو لحد ما الجبنة تسيح. كده تمام..بالهنا و الشفا
المصدر: محشي.كوم

ليست هناك تعليقات

أتستمتعين بالطبخ ومساعدة الآخرين بتقديم أفكار الطبخ؟ من فضلك أضيفي افكارك و تعليقاتك

يتم التشغيل بواسطة Blogger.