شرائح بتلو بالصوص والمشروم
شرائح بتلو بالصوص والمشروم |
وصفة متوسطة السهولة، من المطبخ السويسري مع اضافات شرقية.
وقت التحضير : 15 دقيقة
وقت الطهي : 35 دقيقة
الوقت الكلى : 50 دقيقة
عدد الاشخاص 4
الادوات المستخدمه
طاسة غويطة
وعاء زجاجي كبير
المقادير
2 x معلقة صغيرة ملح (أو حسب الرغبة)
2 x عدد بصلة (كبيرة مقطعة جوليان)
1 x معلقة كبيرة صلصة طماطم
1 x كيلو لحمة بتلو (ناعمة لسرعة الطهى ومقطعة شرائح طويلة ورفيعة)
1 x معلقة كبيرة مستردة
1 x معلقة صغيرة فلفل اسود مطحون (أو حسب الرغبة)
1 x معلقة صغيرة بهارات لحمة (أو حسب الرغبة)
½ x لتر كريمة لبّاني
½ x كيلو مشروم (مقطع شرائح)
الخطوات
وقت التحضير : 15 دقيقة
وقت الطهي : 35 دقيقة
الوقت الكلى : 50 دقيقة
عدد الاشخاص 4
الادوات المستخدمه
طاسة غويطة
وعاء زجاجي كبير
المقادير
2 x معلقة صغيرة ملح (أو حسب الرغبة)
2 x عدد بصلة (كبيرة مقطعة جوليان)
1 x معلقة كبيرة صلصة طماطم
1 x كيلو لحمة بتلو (ناعمة لسرعة الطهى ومقطعة شرائح طويلة ورفيعة)
1 x معلقة كبيرة مستردة
1 x معلقة صغيرة فلفل اسود مطحون (أو حسب الرغبة)
1 x معلقة صغيرة بهارات لحمة (أو حسب الرغبة)
½ x لتر كريمة لبّاني
½ x كيلو مشروم (مقطع شرائح)
الخطوات
- يشوح اللحم على مراحل في طاسه ساخنه بها زيت (يجب ان تلمس جميع قطع اللحم الطاسه حتى تشوح جيدا، ثم ارفعي اللحم من على النار و ضعي كميه اللحم المتبقيه).
- في نفس الطاسه، اضيفي القليل من الزيت و شوحي البصل حتى يصبح لونه أصفر/ذهبي و ارفعيه من على النار.
- ثم قومي بتشويح المشروم في نفس الطاسه أيضاً، حتي يتشرب من طعم اللحم و البصل.
- بعد تشويح المشروم ترفعيه من على النار، و اعيدي وضع اللحم في الطاسه و أضيفي الكريمة و الصلصة و المسطرده و البهارات و الملح و الفلفل.
- عند التأكد من تمام نضج اللحم بالدرجة المفضلة لديكم، أضيفوا البصل و المشروم السابق تشويحهم.
- تترك تغلى على نار هادئة لمده خمسة دقائق فقط، ثم تقدم مع أرز أبيض أو باستا. بالهنا والشفا
ملاحظات
- يمكن استبدال اللحم بقطع الدجاج المخلى و المقطع شرائح رفيعة.
- يمكن استبدال اللحم بقطع الدجاج المخلى و المقطع شرائح رفيعة.
ليست هناك تعليقات
أتستمتعين بالطبخ ومساعدة الآخرين بتقديم أفكار الطبخ؟ من فضلك أضيفي افكارك و تعليقاتك