طريقة عمل أحلى كالزون إيطالي في البيت

كالزون إيطالي

 طريقة عمل أحلى كالزون إيطالي في البيت .. من أشهر أنواع المأكولات الايطالية، وصفة تستحق التجربة

المقادير

مقادير العجينة لعمل ٨ كالزون : 

كيلو دقيق ( ٨ أكواب ) 

٦٠٠ مل ( كوبين ونصف) ماء   

٣٠ جرام  ( معلقة كبيرة ممسوحة ونصف)

نصف معلقة صغيرة خميرة جافة ( أو ٢ جرام خميرة فريش)

اختياري نصيف ملعقتين كبار زيت زيتون للعجينة 

مقادير العجينة لعمل ٤ كالزون : 

نصف كيلو(٥٠٠ جرام) دقيق ( ٤ أكواب ) 

٣٠٠ مل ( كوب وربع) ماء   

١٥ جرام  ملح( معلقتين صغيرين)

ربع معلقة صغيرة خميرة جافة ( أو ١ جرام خميرة فريش)

اختياري نضيف ملعقة ونصف كبيرة زيت زيتون للعجينة

مقادير العجينة لعمل ٢ كالزون : 

ربع كيلو(٢٥٠ جرام) دقيق (٢كوب ) 

١٥٠ مل ( ثلثين كوب ) ماء   

٧ جرام ملح (معلقة صغيرة وربع )

ربع معلقة صغيرة خميرة جافة ( أو ١ جرام خميرة فريش)

اختياري نضيف ملعقة كبيرة زيت زيتون للعجينة

*ملحوظة: كمية الخميرة المذكور في الأعلى مناسبة أكتر لطريقة التخمير البطئ اللي شرحتها في الڤيديو. لو مفيش وقت و هنخمر العجينة لمدة ساعة لساعتين فقط في درجة حرارة الغرفة ممكن نزود كمية الخميرة اللي في المقادير للضعف عشان نسرع التخمير

فيديو الوصفة:

ليست هناك تعليقات

أتستمتعين بالطبخ ومساعدة الآخرين بتقديم أفكار الطبخ؟ من فضلك أضيفي افكارك و تعليقاتك

يتم التشغيل بواسطة Blogger.