الكيكة الإسفنجية لجميع أنواع التورتات

الكيكة الإسفنجية

الكيكة الاسفنجية  لجميع أنواع التورتات.. الاختلاف بين الكيك الاسفنجي والكيك العادي أنها منفوشة أكثر وخفيفة جداً، كما أنها من وصفات الحلويات السهلة والسريعة، حضريها اليوم في البيت وتمتعي بطعمها مع عائلتك 

المقادير:

"المقادير لصينية مقاس 16 سم إرتفاع 7 سم، لو هتعملوا صينيه اكبر ضاعفوا المقادير "

4 بياض بيض وسط ( 120 جرام)

نصف كوب سكر ( 100 جرام) 

5 صفار بيض حجم وسط او 4 حجم كبير ( 80 جرام) 

8 معالق كبيرة معيارية ممسوحة دقيق للكيك او دقيق فاخر ( 80 جرام ) 

2 ملعقة كبيرة زيت ذرة ( 20 جرام) 

1 ملعقة كبيرة حليب سائل ( 16 جرام) 

ملعقة صغيرة فانيليا ( 5 جرام) 

رشة ملح ( 1 جرام) 

ملاحظات:

* نقدر نضاعف المقادير لصينية مقاس 20 ارتفاع 7 سم لكن مدة الخبز هتزيد من 5 ل 10 دقايق 

او صينيه مقاس 24 ارتفاع 3 سم 

* نقدر نستخدم نفس المقدار الصغيرة  بس نعمل منه 2 ونخبز كل واحد فيهم في صينيه مقاس 20 ارتفاع 3 سم 

* كل المكونات تكون بحرارة الغرفة

* الوصفة بدون بيكنج بودر بتعتمد علي خفق بياض البيض بطريقة صحيحة فقط 

* تجهيز المكونات / القالب وتسخين الفرن قبل البدء في التحضير 

* الإلتزام بطريقة خفق بياض البيض هتاخدوا نتيجة ممتازة

* الدقيق الافضل للوصفة هو دقيق الكيك او الدقيق الفاخر  ويفضل البيض يكون طازج

* الملح لونه غريب لانه ملح هيمالايا صخري


ليست هناك تعليقات

أتستمتعين بالطبخ ومساعدة الآخرين بتقديم أفكار الطبخ؟ من فضلك أضيفي افكارك و تعليقاتك

يتم التشغيل بواسطة Blogger.