طريقة عمل كبسة الجمبري
وقت التحضير : 15 دقيقة
وقت الطهي : 25 دقيقة
الوقت الكلى : 40 دقيقة
عدد الاشخاص 4
الادوات المستخدمه
حلة
معلقة
طبق غويط
المقادير
2 ½ x كوب ماء
2 x كوب أرز عادى
2 x عدد بصلة (مقطع مكعبات)
2 x عدد طماطم (مقطّعة إلى مكعبات صغيرة)
2 x معلقة صغيرة بهارات
1 x عدد فلفل أخضر حلو
1 x كوب مكسرات (النوع الذي تفضليه)
1 x معلقة كبيرة صلصة طماطم
½ x كيلو جمبرى (مقشر و مغسول)
½ x كوب زيت زيتون
الخطوات
- فى حلة على النار هنسخن زيت ونقلب فيه البصل لحد ما يدبل.
- هنضيف الجمبري والفلفل والطماطم و الصلصة وبهارات الكبسة إلى البصل وهنقلبهم كويس لمدة 3 دقائق.
- هنضيف الأرز وهنصب الماء عليه وهنقلبه ويترك حتى يتشرب الماء.
- هنغطى الحلة كويس جدا ونخفض حرارة النار ويترك الأرز حتى ينضج.. حوالى 20 دقيقة.
- يوضع الأرز فى أطباق التقديم ويزين بالمكسرات.. بالهنا والشفا.
ليست هناك تعليقات
أتستمتعين بالطبخ ومساعدة الآخرين بتقديم أفكار الطبخ؟ من فضلك أضيفي افكارك و تعليقاتك