مكرونة بالجمبري و الصلصة البيضاء

مكرونة بالجمبري و الصلصة البيضاء
مكرونة بالجمبري و الصلصة البيضاء

وجبة لذيذة من المطعم الإيطالي

وقت التحضير : 10 دقائق
وقت الطهي : 15 دقيقة
الوقت الكلى : 25 دقيقة

عدد الاشخاص 3

الادوات المستخدمه

طاسة غويطة
معلقة خشب

المقادير

400 x جرام جمبرى (متقٌشر)
100 x جرام جبنة جودة
4 x معلقة كبيرة زيت زيتون
2 x قطعة جبنة كيري
1 x كوب كريمة لبّاني
1 x معلقة صغيرة الصوص الحار
1 x معلقة صغيرة ملح
½ x معلقة صغيرة فلفل أبيض
½ x كيس مكرونة
½ x كوب لبن كامل الدسم
½ x معلقة صغيرة حباية جوزة الطيب (مبشور)
¼ x معلقة صغيرة كمون

مقادير طريقة تسوية المكرونة

200 x جرام مكرونة (او نصف كيس)
2 x لتر ماء
2 x معلقة صغيرة ملح

الخطوات

1. نبتدي نسلق المكرونة
  •  نغلي الماء في حلة كبيرة
  • نضيف الملح
  • نضيف المكرونة و نقلبها باستمرار علشان متعجنش
  • نسيبها من 8 لـ 12 دقيقة تغلي مع الماء و بعد ما تستوي صفيها من الماء
2. هنضيف زيت الزيتون في طاسة على نار متوسطة
3. لما الزيت يسخن نضيف عليه الجمبري و الملح و الفلفل و جوزة الطيب و الصوص الحار و نسويه لمدة 3 دقائق
4. نخفض النار و نضيف الجبنة الكيري و نخلطهم
5. نضيف عليهم الكريمة و الجبنة الجودة و نخلطهم جيدا علشان يسيحوا مع بعض و يبقوا خليط واحد
6. نضيف اللبن و نترك الصوص يِتقل و قوامه يتماسك تقريبا 5 دقائق
7. نضيف المكرونة المسلوقة على الصوص و نخلطهم جيد. جاهزة للتقديم

محشي.كوم

ليست هناك تعليقات

أتستمتعين بالطبخ ومساعدة الآخرين بتقديم أفكار الطبخ؟ من فضلك أضيفي افكارك و تعليقاتك

يتم التشغيل بواسطة Blogger.