طريقة عمل كرات البطاطس المقلية

كرات البطاطس المقلية

لذيذة و مغذية و يحبها الاطفال

وقت التحضير : 15 دقيقة
وقت الطهي : 10 دقائق
الوقت الكلى : 25 دقيقة

عدد الاشخاص 4

الادوات المستخدمه

طاسة غويطة
وعاء زجاجي كبير
معلقة قلي

المقادير

100 x جرام جبنة بارميزان
1 ½ x كوب زيت عباد شمس
(للتحمير)
1 x كوب لحمة مفرومة
1 x معلقة صغيرة ملح (أو حسب الرغبة)
1 x عدد بيضة (طازجة)
1 x كوب بقسماط مطحون
½ x معلقة صغيرة فلفل اسود مطحون (أو حسب الرغبة)
½ x كيلو بطاطس (مهروسة ناعم)

الخطوات
  1. تعجن البطاطس مع ملح و فلفل.
  2. نأخذ كمية مناسبة من البطاطس و ضعيها في يدك و اعمليها على هيئة كورة ثم اخرميها من المنتصف و ضعي كمية من العصاج و الجبنة ثم كوريها و كرري ذلك فى باقي الكمية.
  3. ضعى الكور فى البيض ثم البقسماط.
  4. ضعي اناء به زيت غزير علي النار حتي يسخن ثم ضعي كرات البطاطس حتي يصبح لونها ذهبي.
  5. رصي الكور فى طبق التقديم و تجمل بحلقات الطماطم و البقدونس.

ليست هناك تعليقات

أتستمتعين بالطبخ ومساعدة الآخرين بتقديم أفكار الطبخ؟ من فضلك أضيفي افكارك و تعليقاتك

يتم التشغيل بواسطة Blogger.