طريقة عمل كفتة الحاتى
كفتة الحاتى |
كفتة الحاتى من اشهر اكلات المطبخ المصرى.
وقت التحضير : 10 دقائق
وقت الطهي : 15 دقيقة
الوقت الكلى : 25 دقيقة
عدد الاشخاص 4
الادوات المستخدمه
طاسة
خلاط
المقادير
50 x جرام دهن ضانى ((لية))
3 x عدد فص ثوم
2 x معلقة صغيرة كزبرة جافة مطحونة
1 x معلقة صغيرة فلفل اسود مطحون
1 x معلقة صغيرة ملح
1 x معلقة كبيرة بقدونس طازج
1 x كيلو لحمة مفرومة
1 x عدد بصلة (كبيرة)
1 x معلقة كبيرة زيت عباد شمس
الخطوات
- هنفرم البصلة كويس ونصفى ميتها فى بولة ونسيبها على جنب.
- هنفرم الثوم كويس مع الكزبرة والملح والفلفل.
- هنفرم الدهن ونضيف كل المكونات على اللحمة المفرومة ونخلطهم كويس جدا.
- هنبل ادينا بمية البصل وهنصبع الكفتة على أسياخ حديد للشوى أو على يد معلقة خشب مدورة لو مفيش أسياخ.
- بعد تصبيع الكفتة هنشيلها من السيخ بحرص.
- على نار عالية هنسخن طاسة ومعلقة زيت وهنضيف صوابع الكفتة ونقلبها بحرص لمدة 5 دقائق وبعدين نوطى النار ونقلبها لمدة 10 دقائق لحد ما تستوى وبالهنا والشفا.
المصدر: محشي.كوم
ليست هناك تعليقات
أتستمتعين بالطبخ ومساعدة الآخرين بتقديم أفكار الطبخ؟ من فضلك أضيفي افكارك و تعليقاتك