طريقة عمل حلوى السفوف السوري بالصور

السفوف

حلوى السفوف السوري الشهيرة

وقت التحضير : 10 دقائق
وقت الطهي : 30 دقيقة
الوقت الكلى : 40 دقيقة

عدد الاشخاص 10

الادوات المستخدمه

صينية
مضرب يد
وعاء

المقادير

50 x جرام لبن بودرة (أو ممكن تبديله بنص كوب لبن حليب)
3 x كوب زيت عباد شمس
2 x كوب سكر
2 x كوب ماء
1 x رشة ملح (ذرة ملح)
1 x كيس باكينج بودر
1 x كوب دقيق (عادي)
1 x كيلو دقيق (بسبوسة)

مقادير شراب بارد (شربات)

¾ x كوب سكر
½ x كوب ماء

الخطوات
  1. بمضرب بيض هنضرب الماء مع السكر مع الزيت مع اللبن
  2. نضيف دقيق البسبوسة و الدقيق العادي و الباكين بودر و الملح و نستمر في ضربهم
  3. نضيف الخليط في صينية و ندخله الفرن 30 دقيقة على درجة حرارة 160
  4. بعد ما تخرج الصينية من الفرن تسقى بشراب بارد
  5. في كاسارولا هنضيف الماء و السكر و نسيبهم على نار لحد ما يغلوا
  6. و قبل ما يتحط على الحلوى لازم نسيبه يبرد
ملاحظات

يمكن إضافة حبات اللوز

ليست هناك تعليقات

أتستمتعين بالطبخ ومساعدة الآخرين بتقديم أفكار الطبخ؟ من فضلك أضيفي افكارك و تعليقاتك

يتم التشغيل بواسطة Blogger.