طريقة عمل بطاطس ودجيز بالصور
وصفة من المطبخ الأمريكي
وقت التحضير : 20 دقيقة
وقت الطهي : 35 دقيقة
الوقت الكلى : 55 دقيقة
عدد الاشخاص 6
الادوات المستخدمه
وعاء زجاجي كبير
صينية
المقادير
4 x عدد فص ثوم (مبشور و مهروس بالسكين)
4 x عدد بطاطس (مقٌشرين)
3 x معلقة كبيرة زيت زيتون
1 x معلقة صغيرة ملح
½ x معلقة صغيرة زعتر مجفف
½ x معلقة صغيرة بردقوش (مجفف)
½ x معلقة صغيرة روزمارى (مطحون)
الخطوات
- نترك الفرن يسخن على درجة حرارة 425
- هنقطع كل حباية بطاطس الي نصين بالطول و هنقطع كل نص الي 4 أنصاص متساوية بالطول برضه
- هنضيف البطاطس في وعاء فيه جميع المقادير و نقلب البطاطس فيها بالتساوي
- هنفرش صينية بورق فويل و نحط عليها البطاطس و نتأكد ان احنا موزعينهم في مساحات متساوية كويس و ندخلها الفرن لمدة 35 دقيقة لحد ما تستوي و حروفها تنشف. كده تمام .. بالهنا و الشفا
ملاحظات
ممكن نزود ملح بعد ما نخرج البطاطس من الفرن..حسب الرغبة
ممكن نزود ملح بعد ما نخرج البطاطس من الفرن..حسب الرغبة
ليست هناك تعليقات
أتستمتعين بالطبخ ومساعدة الآخرين بتقديم أفكار الطبخ؟ من فضلك أضيفي افكارك و تعليقاتك