طريقة عمل كرات لحم حارة و حلوة بالصور


طريقة عمل كرات لحم حارة و حلوة على الطريقة الهندية

وقت التحضير : 15 دقيقة
وقت الطهي : 15 دقيقة
الوقت الكلى : 30 دقيقة

عدد الاشخاص 4

الادوات المستخدمه

طاسة
معلقة خشب
وعاء

المقادير

3 x عدد فص ثوم مهروس
2 x عدد قرن فلفل حامى (مقطع)
1 ½ x كيلو لحمة مفرومة
1 x معلقة كبيرة صويا صوص
1 x معلقة كبيرة عصير ليمون
1 x معلقة كبيرة خل
1 x حزمة رأس كرات (مقطع)
1 x عدد عيش توست (شريحة)
1 x معلقة كبيرة جنزبيل
1 x كوب كزبرة خضراء (مقطعة)
1 x عدد بيضة (طازجة)
½ x كوب لبن كامل الدسم
½ x كوب بقسماط مطحون
½ x كوب زيت عباد شمس
¼ x كوب تشيلى صوص

الخطوات
  1. ينقع العيش في اللبن في طبق صغير ربع ساعة.
  2. تخلط اللحمة مع اللبن و العيش و باقي المكونات ( ماعدا صوص شيلي حلو) مع ٣ ملاعق زيت حتي تمام التجانس.
  3. تشكل العجينة علي شكل كرات.
  4. يسخن زيت في الطاسة و تقلي فيه كرات اللحم حوالي ١٠ دقائق مع التقليب.
  5. تسخن الصلصة في طاسة مع نصف كوب ماء ويضاف تشيلى صوص ثم توضع فيها كرات اللحم.
  6. تترك الكرات ٥ دقائق في الصلصة علي النار.

ليست هناك تعليقات

أتستمتعين بالطبخ ومساعدة الآخرين بتقديم أفكار الطبخ؟ من فضلك أضيفي افكارك و تعليقاتك

يتم التشغيل بواسطة Blogger.