طريقة عمل كرات لحم حارة و حلوة بالصور
طريقة عمل كرات لحم حارة و حلوة على الطريقة الهندية
وقت التحضير : 15 دقيقة
وقت الطهي : 15 دقيقة
الوقت الكلى : 30 دقيقة
عدد الاشخاص 4
الادوات المستخدمه
طاسة
معلقة خشب
وعاء
المقادير
3 x عدد فص ثوم مهروس
2 x عدد قرن فلفل حامى (مقطع)
1 ½ x كيلو لحمة مفرومة
1 x معلقة كبيرة صويا صوص
1 x معلقة كبيرة عصير ليمون
1 x معلقة كبيرة خل
1 x حزمة رأس كرات (مقطع)
1 x عدد عيش توست (شريحة)
1 x معلقة كبيرة جنزبيل
1 x كوب كزبرة خضراء (مقطعة)
1 x عدد بيضة (طازجة)
½ x كوب لبن كامل الدسم
½ x كوب بقسماط مطحون
½ x كوب زيت عباد شمس
¼ x كوب تشيلى صوص
الخطوات
- ينقع العيش في اللبن في طبق صغير ربع ساعة.
- تخلط اللحمة مع اللبن و العيش و باقي المكونات ( ماعدا صوص شيلي حلو) مع ٣ ملاعق زيت حتي تمام التجانس.
- تشكل العجينة علي شكل كرات.
- يسخن زيت في الطاسة و تقلي فيه كرات اللحم حوالي ١٠ دقائق مع التقليب.
- تسخن الصلصة في طاسة مع نصف كوب ماء ويضاف تشيلى صوص ثم توضع فيها كرات اللحم.
- تترك الكرات ٥ دقائق في الصلصة علي النار.
ليست هناك تعليقات
أتستمتعين بالطبخ ومساعدة الآخرين بتقديم أفكار الطبخ؟ من فضلك أضيفي افكارك و تعليقاتك