Header Ads

طريقة عمل كفتة الحاتى

كفتة الحاتى
كفتة الحاتى

كفتة الحاتى من اشهر اكلات المطبخ المصرى.

وقت التحضير : 10 دقائق
وقت الطهي : 15 دقيقة
الوقت الكلى : 25 دقيقة

عدد الاشخاص 4

الادوات المستخدمه

طاسة
خلاط

المقادير

50 x جرام دهن ضانى ((لية))
3 x عدد فص ثوم
2 x معلقة صغيرة كزبرة جافة مطحونة
1 x معلقة صغيرة فلفل اسود مطحون
1 x معلقة صغيرة ملح
1 x معلقة كبيرة بقدونس طازج
1 x كيلو لحمة مفرومة
1 x عدد بصلة (كبيرة)
1 x معلقة كبيرة زيت عباد شمس

الخطوات
  1. هنفرم البصلة كويس ونصفى ميتها فى بولة ونسيبها على جنب.
  2. هنفرم الثوم كويس مع الكزبرة والملح والفلفل.
  3. هنفرم الدهن ونضيف كل المكونات على اللحمة المفرومة ونخلطهم كويس جدا.
  4. هنبل ادينا بمية البصل وهنصبع الكفتة على أسياخ حديد للشوى أو على يد معلقة خشب مدورة لو مفيش أسياخ.
  5. بعد تصبيع الكفتة هنشيلها من السيخ بحرص.
  6. على نار عالية هنسخن طاسة ومعلقة زيت وهنضيف صوابع الكفتة ونقلبها بحرص لمدة 5 دقائق وبعدين نوطى النار ونقلبها لمدة 10 دقائق لحد ما تستوى وبالهنا والشفا.
المصدر: محشي.كوم

ليست هناك تعليقات

أتستمتعين بالطبخ ومساعدة الآخرين بتقديم أفكار الطبخ؟ من فضلك أضيفي افكارك و تعليقاتك

يتم التشغيل بواسطة Blogger.