طريقة عمل تمرية بالصور

تمرية

كرات التمر بالحبهان و السودانى و السمسم . للتقديم مع القهوه

وقت التحضير : 1 ساعة
وقت الطهي : 15 دقيقة
الوقت الكلى : 1 ساعة 15 دقيقة

عدد الاشخاص 12

الادوات المستخدمه

حلة
طبق غويط
صينية

المقادير

1 x كيلو تمر (متشال منه البذر و مفروم)
150 x جرام زبدة (غير مملحه)
1 x كوب بسكوت (بسكوت شاى مطحون)
1 x كوب فول سودانى (متحمص و متكسر)
1 x معلقة صغيرة حبهان (ناعم)

الخطوات
  1. على نار هاديه جدا حط التمر المفروم و الزبده يدوبوا مع بعض فى الحلة مش اكتر من ربع ساعة
  2. ارفعهم من عالنار و حطلهم البسكوت المطحون و الحبهان و السودانى و قلبهم 3 دقايق
  3. قطع العجينه كور صغيرة قد بعض و قلبهم فى السمسم المحمص

ليست هناك تعليقات

أتستمتعين بالطبخ ومساعدة الآخرين بتقديم أفكار الطبخ؟ من فضلك أضيفي افكارك و تعليقاتك

يتم التشغيل بواسطة Blogger.